2019 metų viktorinoje pergale džiaugiasi Slovėnija

2019 metų Europos pinigų viktorinos nugalėtojais šią savaitę tapo šeši jaunuoliai iš Slovėnijos, Šiaurės Makedonijos ir Vokietijos. Tarptautinis finansinio raštingumo konkursas sutraukė per 100 000 moksleivių iš 28 Europos valstybių.

Čempionų titulą iš pernai laimėtoja tapusios Lenkijos perėmė Slovėnija, atstovaujama mokinių Sanjos Feltrin and Zalos Kacafura Stanic.

Antroji vieta atiteko Marko Ingjilizovui and Viktorijai Panovai iš Buvusios Jugoslavijos Respublikos Makedonijos, arba Šiaurės Makedonijos.

Komanda iš Vokietijos – Josias Neumulleris ir Isabbel Hirschmann – užėmė trečiąją vietą.

Lietuvos duetas – Alytaus „Volungės“ progimnazijos mokinės Ugnė Juonytė ir Liepa Siauraitytė – tarp prizininkų nepateko. Tačiau 14-metės iš konkurso teigė grįžusios su visiškai nauja tarptautine patirtimi, gausybe naujų pažinčių su bendraamžiais iš visos Europos ir dar tvirtesniu siekiu tobulėti.

Anot jų pedagogės, ekonomikos mokytojos metodininkės Rūtos Mockevičienės, konkursas kuria puikią terpę ugdyti mokinių finansinį raštingumą.

„Siekiant gerų rezultatų tiek nacionaliniame, tiek tarptautiniame ture, reikia jau nepaviršutiniškai išmanyti finansų pasaulį. Noras laimėti konkursą yra ta paskata, kuri prisideda prie vaikų finansinio raštingumo kėlimo“, – sakė R. Mockevičienė.

Europos pinigų viktorina 2017 metais sumanyta Europos nacionalinių bankų asociacijų finansinės edukacijos specialistų drauge su Europos bankų federacija. Viktorina tapo pagrindine Europos pinigų savaitės, tarptautinio finansinio raštingumo projekto, kasmet rengiamo antrojoje kovo pusėje, veikla.

Šalių komandos laimėtojos nacionalinių bankų asociacijų kvietimu vyko į Briuselį dalyvauti europiniame finale. Šiemet jame jėgas išmėgino apie 60 mokinių.

Eurpos pinigų viktorną Lietuvoje koordinuojanti Lietuvos bankų asociacija nuoširdžiai dėkoja visiems dalyvavusiems už aktyvumą ir su jais neatsisveikina, mat finansinis išprusimas neturi amžiaus cenzo ar sezoniškumo – mokykimės dabar, kad pasiektume dar geresnių rezultatų kitų metų viktorinoje ir gyvenime!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *